Klosterrutens jubilæumsvandring i Fyens Stift

  1. Søndag den 11/6-2017

Pilgrimsstav og logbog kommer i land fra Tårs-Spodsbjerg færgen v/Arne og overdrages til Ninna og Marianne fra Fynsk Pilgrimsvandring, som forestår vandringen i Fyens Stift.

Jubilæumsvandring på Langeland

Så er Klosterrutevandringen på Nordlangeland godt i gang. Søndag 11/6 kom 2 pilgrimme med Tårs-Spodsbjerg færgen og blev modtaget af 5 pilgrimme. Vi vandrede i det skønne sommervejr af Øhavsstien langs vandet frem til Tranekær Fyr. Herefter drejede vi ind i landet og vandrede af små veje til Bøstrup Kirke, hvor vi overnatter i menighedshuset. Mandag 12/6 har vi vandret fra Bøstrup Kirke til Lohals på små veje, markveje og stier gennem skønne skove og moser og med besøg i de to smukke middelalderkirker i Snøde og Stoense. Vi vandrer 3 dage endnu på Langeland. Kom og vær med👣👣

 

Reception for “Den Danske Klosterrute Lolland-Falster” og Årsmøde i Maribo den 3.6.2017

En dejlig reception i Maribo med et fyldt Pilgrimshus. Vi sluttede med årsmøde i Foreningen Den Danske Klosterrute.

20. dag

Dejlig solskins dag, fra Svogerslev kirke til Hvalsø. Ca 19,4 km vandring med Arne Rasmussen som leder. (fra facebook)

Vandring mandag den 24. april

Vandring fra Østby til Skovbroen til Ekilsø ad østskovens anemoneomkransede stier. Med bagdelen i vandskorpen sejlede vi til Eskilsø. øen er et naturreservat, et fortryllende sted med fantastisk fugleliv. Vi så ruinen af klosterkirken og mærkede på egen krop, hvorfor tre af de franske munke hurtigt stak hjem igen til Frankrig. Og hvorfor abbed Vilhelm og hans munke endte med at flytte til Æbelholt i stedet. Meget køligt og blæsende! I regn og modvind gik det den sidste del af turen op ad bakke til Selsø kirke. Udsigt og beliggenhed gør Tjæreby kirke rangen stridig, som en af Danmars smukkest beliggende kirker. Desværre var kirken lukket, oven i købet med ekstra gitterport og hængelås. Men solen kom frem til sidst, mens vi sang “Må din vej gå dig i møde” og nød udsigten. (artiklen er taget fra facebook)