Jubilæumsvandring 2017

Jubilæumsvandringen er slut og I kan læse om den nedenunder og se billeder i Galleriet.

Jubilæumsvandringen begyndte 2. påskedag 2017, den 17. april i Helsingør og sluttede den 24. september i Frederikshavn.
Under de enkelte dage er der tit en yderligere information/link med oplysninger om overnatning mm.

Vandringer i Jylland fra 2. juli til 24. september.  Opdateret den 23/7 

Vandringer fra Helsingør til Bøjden via Lolland, Falster og Fyn dag 1 til dag 76.

Samlet oversigt over vandring fra Viborg til Aalborg

Samlet oversigt over vandringer fra Nørre Snede til Viborg

På oversigten “Vandringer i Jylland……” ligger mere information under datoerne. Tryk på den blå streg.

Nogle dage er der tilmelding med kørsel og spisning og andre dage kan man bare møde op

 

Artikel om Jubilæumsvandringen kan ses på Kristendom.dk  fra marts 2017

FORENINGEN DEN DANSKE KLOSTERRUTE

”Fra kirke til kirke gennem hele Danmark” – 10 års jubilæumsvandring på Den Danske Klosterrute 2017.

Foreningen Den Danske Klosterrute fejrer i år 10 års jubilæum med en lang vandring på Den Danske Klosterrute. Alle indbydes til at deltage i jubilæumsvandringen – flere dage eller en enkelt dag.

Strækningen er over 2000 km så vandringen varer mere end 5 måneder. Den begynder 2. påskedag, den 17. april i Helsingør og slutter søndag den 24. september 2017 i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Man går gennem Danmarks smukke natur fra kirke til kirke – fra klostersted til kulturseværdighed. Vandringen er økumenisk så vi håber, at mange kirker og kirkesamfund vil slutte op om arrangementet.

Den Danske Klosterrute er en rute for pilgrimsvandrere og alle andre, der har lyst til at kombinere natur- og kulturoplevelser med mulighed for eftertanke og åndelig fordybelse – en mulighed for at koble af og samle nye kræfter til at leve den almindelige hverdag.

Med på vandringen vil der være en særlig pilgrimsstav, som vil følge de vandrende hele vejen fra Helsingør til Frederikshavn. Under vandringen vil der blive skrevet dagbog og beretninger på Klosterrutens hjemmeside: www.klosterruten.dk.

Om Den Danske Klosterrute – i daglig tale Klosterruten.

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Den samlede rute er på ca. 2000 km og forbinder bl.a. 50 af de steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Ruten er lagt, så den kommer gennem nogle af de smukkeste landskaber i Danmark.

Den Danske Klosterrute er beskrevet udførligt og tydeligt i en række guidebøger, og indeholder alt hvad man har brug for: beskrivelse af seværdigheder på ruten, omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, fortegnelse over overnatnings-, spise- og indkøbssteder samt praktiske oplysninger og baggrundsstof. På Klosterruten møder man interessante områder med rig historie, afvekslende natur og mange kulturelle seværdigheder. Bøgerne om Klosterruten er udgivet på forlaget Eksistensen. Der er udkommet 7 bøger og allerede i indeværende år udgives yderlige 2 bøger. I alt kommer serien til at bestå af 10 bøger. Initiativtager til bogserien og forfatter til de første 6 bind er tidligere højskoleforstander og rektor for Folkekirkens Pædagogiske Institut Jens Kristian Krarup, Løgumkloster.

Med sin brede vifte af temaer og med en ruteføring gennem afvekslende og smuk natur kan Klosterruten bruges på flere måder. Ved at lade klostre og kirker bestemme vej og mål åbner Klosterruteprojektet en særlig mulighed for at genoplive en gammel tradition for pilgrimsrejser, men omformet til meditative vandringer på nutidens betingelser og efter moderne menneskers behov.

Klosterruten bygger på den hovedtanke, at den indre rejse ikke skal foregå i et tomrum eller skabes af ens egen indre bevidsthed. Den indre rejse forudsætter en ydre rejse med et tydeligt indhold. På den ydre rejse af Klosterruten møder man den kristne kirkes åndelige og kulturelle arv. Den er også grundlaget for levende fællesskaber, der samles i kirkehusene til gudstjeneste og andagt året igennem.

Velkommen til at vandre med.

Alle er meget velkomne til at kontakte formanden for Foreningen Den Danske Klosterrute Erling Bjerrum-Petersen, Abild, tlf. 7472 2850, mail: ebp@km.dk, for at høre nærmere om klosterrutevandringen, melde sig til at vandre med og give tilsagn om aktiv deltagelse i Jubilæumsvandringen på Den Danske Klosterrute eller henvende sig til den kontaktperson, som står for den enkelte dagsvandring. (se oversigten)

Fællesskab er ét af de vigtigste pilgrimsnøgleord. Det er hele grundtanken i denne lange vandring på Den Danske Klosterrute fra Helsingør til Frederikshavn. Fællesskabet udfolder sig, mens vi planlægger, aftaler, tilrettelægger og vandrer disse mange kilometer gennem Danmark.

Det er vort håb og ønske, at Jubilæumsvandringen 2017 ”Fra kirke til kirke gennem hele Danmark” må være med til at fremme pilgrimsbevægelse i Danmark, være til inspiration og opmuntring for kirker, menigheder og foreninger samt blive til glæde for alle som, på den ene eller anden måde, er med i denne Klosterrutevandring 2017. Velkommen til at være med!

Orienteringsmøderne er overstået og nu gælder det om at få vandret. Se hvor der mangler nogle vandringledere og meld dig til formanden.

 

Print Friendly, PDF & Email